6. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Orissaare valda plaanitakse esimest tuulegeneraatorit 

Orissaare vallavolikogu algatas Kuninguste küla Jaani maaüksuse detailplaneeringu, mis näeb ette krundile kuni 100 meetri kõrguse tuulegeneraatori rajamise, vahendab Meie Maa.

“Praegu ei ole veel midagi kommenteerida, kuna asi on alles nii algusjärgus,” lausus Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär. “Krundi omanik on vaid soovi avaldanud tuulegeneraatori püstitamiseks, seetõttu on ajagraafikust veel vara rääkida ning enne tuleb eraisikust omanikul lasta planeering valmis teha. Ma saan aru, et plaanis pole tuulegeneraatorit püstitada vaid isiklikuks tarbeks, sest arendaja on rääkinud kuni 100 meetri kõrgusest tuulegeneraatorist,” rääkis ta. 

Põlluääre sõnul oleks plaani realiseerumisel tegu esimese tuulegeneraatoriga Orissaare vallas. Arendatav maaüksus on 5,05 hektari suurune.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785