Autor: Hannes Sarv • 31. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: hinnaga trikitajad tuleks diskvalifitseerida

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kes on riigihangete puhul kritiseerinud objekte pooleli jätvaid ehitusettevõtteid, on seisukohal, et hinnaga manööverdamine pole aktsepeeritav ning riik siin riske kandma ei pea.

"Minu kriitika on paljuski ajendatud teedeehitusest. Me oleme näinud konkreetseid juhtumeid, näiteks Pärnu ümbersõit, aga mitte ainult. Kui võitnud ettevõtted loodavad, et neil õnnestub edaspidi hinnaga manööverdada, tehes uues majandussituatsioonis kõvem pakkumine, siis see on mitteaktsepteeritav käitumine. Siin peab olema seaduses võimalus sellised pakkumised diskvalifitseerida, ent praegu juriidiliselt seda võimalust pole," rääkis Parts.

Minister ei arva, et ainuke riski kandja peaks olema riik. "Ikkagi pacta sunt servanda (lepingut tuleb austada ld k - toim). Kui ettevõte tuleb võidetud hankelt ära, siis sellele järgnevad sanktsioonid. Ettevõte, kes tegi odavama pakkumise, peab maksma hankijale tekitatud kahju ja vahe järgmise pakkumisega kinni," sõnas Parts.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785