Autor: Hannes Sarv • 31. august 2011

Parts: hinnaga trikitajad tuleks diskvalifitseerida

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kes on riigihangete puhul kritiseerinud objekte pooleli jätvaid ehitusettevõtteid, on seisukohal, et hinnaga manööverdamine pole aktsepeeritav ning riik siin riske kandma ei pea.

"Minu kriitika on paljuski ajendatud teedeehitusest. Me oleme näinud konkreetseid juhtumeid, näiteks Pärnu ümbersõit, aga mitte ainult. Kui võitnud ettevõtted loodavad, et neil õnnestub edaspidi hinnaga manööverdada, tehes uues majandussituatsioonis kõvem pakkumine, siis see on mitteaktsepteeritav käitumine. Siin peab olema seaduses võimalus sellised pakkumised diskvalifitseerida, ent praegu juriidiliselt seda võimalust pole," rääkis Parts.

Minister ei arva, et ainuke riski kandja peaks olema riik. "Ikkagi pacta sunt servanda (lepingut tuleb austada ld k - toim). Kui ettevõte tuleb võidetud hankelt ära, siis sellele järgnevad sanktsioonid. Ettevõte, kes tegi odavama pakkumise, peab maksma hankijale tekitatud kahju ja vahe järgmise pakkumisega kinni," sõnas Parts.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688