31. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magistrali kaubanduskeskus laieneb

Esmaspäeval algavad Mustamäel asuva Magistrali kaubanduskeskuse 6,5 miljonit eurot maksvad uuendustööd.

Ehitustööde käigus saab Magistrali kaubanduskeskus täiesti uue ilme ning 3000 ruutmeetri suuruse juurdeehituse. Laienenud keskus avatakse uuesti järgmise aasta kevadel Mustamäe 50-ndaks juubeliks.

“Kuna renoveerimistööd on mastaapsed ning kaubandustegevus sel ajal võimatu, lõppeb klientide teenindamine pühapäeva, 4. septembri õhtul, seni toimub Magistralis aga tühjendusmüük, ” ütles keskust haldava Citycon OYJ Baltimaade äridirektor Mati Pops, kelle sõnul on tegemist aasta suurima kaubanduskinnisvara arendusega Tallinnas.

Magistrali keskus muutub funktsionaalsemaks, lisaks luuakse senisest mugavamad parkimisvõimalused, ehitatakse uus katuseparkla, luuakse atraktiivne aatrium, renoveeritakse sissepääs ning ehitatakse välja uue vertikaalühendusega eskalaatorisüsteem.

Popsi sõnul valitakse uuenenud Magistrali keskuse üürnikud eesmärgiga pakkuda kvaliteetseid tooteid ja teenuseid, mis vastavad külastajate igapäeva vajadustele ja argitoimetustele. Kaubanduskeskuse ankurüürnik on laia valikuga toidukauplus Rimi. Lisaks on keskuse üürnike hulgas lai valik vabaaja- ja kodukaupade poode ning rõivaid ja jalatseid müüvad kauplused, postkontor, apteek, pesumaja, pangakontor ja -automaadid. Erilist tähelepanu pööratakse peresõbralike söögikohtade ja kohvikute rajamisele.

Magistrali keskuse põhiliseks teeninduspiirkonnaks on tiheda asustusega Mustamäe linnaosa, kus elab üle 64 000 inimese. Teisene teeninduspiirkond hõlmab osaliselt Õismäe, Kristiine ja Nõmme linnaosasid veel umbes 36 000 inimesega. Seega elab Magistrali keskuse teeninduspiirkonnas kokku 100 000 elanikku.

Magistrali kaubanduskeskus avati 2000. aastal, Citycon Oyj sai Magistrali keskuse omanikuks 2007. aastal. Citycon OYJ on jaekaubanduspindade haldamisele ja arendamisele spetsialiseerunud ettevõte, mis omab tugevat turupositsiooni Soomes, Rootsis ja Baltimaades. Citycon omab ja opereerib kokku 36 kaubanduskeskust ning 45 muud jaekaubanduskinnisvara Soomes, Rootsis, Eestis ja Leedus.

Cityconi käive ulatus möödunud aastal kokku 195,9 miljoni euroni. Käesoleva aasta esimeses kvartalis kasvas Cityconi käive 5%, kokku 52 miljoni euroni. Cityconi renditulud kasvasid 2011. aasta esimeses kvartalis 32,4 miljoni euroni ning maksudejärgne kasum 14,4 miljoni euroni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785