30. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korras aed tõstab eramu hinda kümnendiku

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul aitab korras majaümbrus arendustes kortereid müüa ning võib eramu hinda kergiada kümnendiku.

"Maastikuarhitekti loodu ei pruugi iga kinnisvaraobjekti puhul rolli mängida ega väärtust tõsta. Tööstus- ja tootmiskinnisvara puhul näiteks pole kinnistu maastik esmatähtis – seal, kus hammasrattaid treitakse, pole vaade tähtis," rääkis Sooman.

Büroode puhul võib esteetiliselt rahuldustpakkuv majaümbrus tema sõnul küll mõnevõrra hinda mõjutada. "Korrusmajade arenduste puhul praegu vaevalt, et korrastatud ümbrusega hinda tõsta saab, ent kindlasti suurendab see arendaja konkurentsivõimet ning vara on võimalik kiiremini realiseerida," märkis Sooman. "Elukondliku kinnisvara valikul  on ju emotsionaalne aspekt tähtis, sest inimene ostab kodu. Mänguväljaku ja veesilmaga rekreatsiooniala korruselamute vahel kallutab kahtlemata ostja valikut positiivses suunas," lisas ta.

Eramute puhul aga on majast väljapoole jääv olulise tähtsusega ka hinna kujunemise seisukohast. Kui ostja jaoks on eramu aed perfektselt teostatud, võib see maja hinda teiste samaväärsetega võrreldes kergitada Soomani sõnul kümnendiku või enamgi.

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785