30. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EBS kavandab Maakri asumisse ülikoolilinnakut

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil A. Lauteri tn 3 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise algatamise.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ EBS Campus, detailplaneeringu eskiisi koostas AS Nord Projekt. Eskiislahenduse kohaselt soovitakse rajada alale multifunktsionaalne ülikoolilinnaku kompleks, kuhu kuuluksid auditooriumid, õppe-, elu- ja bürooruumid. Eluruumid on kavandatud üliõpilaste ja õppejõudude majutamiseks. Lisaks soovitakse lahendada üliõpilaste parkimisprobleemid.

Planeeritav 1,23 ha suurune maa-ala asub Kesklinnas Rävala pst, Liivalaia ja A. Lauteri tänava vahelisel alal. Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on määrata ehitusõigus A. Lauteri tn 3 kinnistul oleva koolihoone rekonstrueerimiseks ning kuni 25 maapealse ja kuni kolme maa-aluse korrusega õppe-, büroo- ja eluruumidega juurdeehituse rajamiseks.

Planeeritavale maa-alale jääb OÜ-le EBS Campus kuuluv kinnistu, millel asuvad koolihoone ja garaažid; eraisikutele kuuluvad garaažiboksidega kinnistud, kolm hoonestamata kinnistut ning Tallinna linnale kuuluvad transpordimaa sihtotstarbega kinnistud. Planeeritava ala kirdeossa ulatub arheoloogiamälestiseks tunnistatud 13.–16. saj. pärinev asulakoht ja selle 50 m kaitsevöönd. Linnakeskuses paikneval maa-alal on hea ühendus linna teiste piirkondade, elu- ja töökohtadega.

Planeeritava maa-ala kontaktvöönd on polüfunktsionaalne, seal asub nii elamumaa, ärimaa, sotsiaalmaa kui ka transpordimaa sihtotstarbega kinnistuid. Hoonete kõrgus kontaktvööndis jääb vahemikku 1 kuni 30 korrust. Planeeringualale lähim puhkeala, Lembitu park, asub kontaktvööndi läänepiiril.

Kontaktvööndis asub seitse arhitektuurimälestist ja lisaks nende kaitsevööndile ulatuvad kontaktvööndisse veel arhitektuurimälestiste – Tartu mnt 24 elamu, Tallinna Kaasani Jumalaema Sünni kiriku ja Tallinna Jaani seegi kiriku - kaitsevööndid.

Seni elluviimata detailplaneeringutest on kontaktvööndis asuva ala kohta kehtestatud Maakri tn 19 // 21 krundi detailplaneering, milles on määratud ehitusõigus kuni 30 korruselise ärihoone ning kuni 10 korruselise äri- ja parkimishoone ehitamiseks ning olemasolevate säilitatavate hoonete rekonstrueerimiseks.

Tallinna üldplaneeringus on planeeritava ala juhtfunktsiooniks määratud kesklinna segahoonestusala, detailplaneeringuga ei kavatseta teha ettepanekut Tallinna üldplaneeringu muutmiseks. Eskiisis kavandatu vastab ka teemaplaneeringule „Kõrghoonete paiknemine Tallinnas“ - teemaplaneeringu kohaselt võib selles kvartalis olla hoone absoluutkõrguseks 130 m.

Ühtlasi algatatakse korraldusega detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine ning seatakse tingimuseks, et detailplaneeringu algatamise järel tuleb arendajal viia koostöös Tallinna Linnaplaneerimise Ametiga läbi arhitektuurivõistlus planeeritava hoone projekteerimiseks arhitektuurinõuete määramiseks.

Tallinna Kesklinna Valitsus korraldab peale algatamist detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse väljapaneku ning avaliku arutelu.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785