29. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare uue päästemaja ehitus algab septembris

Kuressaare politsei- ja päästemaja ehitus on Riigi Kinnisvara ASi teatel graafikus ja septembris algav ehitustöö peaks lõpule jõudma aasta pärast.

RKAS turundus- ja kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnul täpsustatakse praegu projekti, ehitustöö ettevalmistus käib ja esimesed tegevused platsil on kavandatud septembrisse, vahendab Meie Maa.

Kuigi politsei- ja päästeameti ühishoone rajamiseks ja üürilevõtmiseks korraldatud vähempakkumise võitis Fund Ehitus, on RKAS sõlminud lepingu OÜga RealCorp. “Vastavalt konkursi tingimustele võib lepingu sõlmijaks olla teine äriühing, kes võtab üle pakkuja kohustused,” ütles Idnurm. Selle aasta mai alguses asutatud OÜ RealCorp omanikering on sama, mis 2006. aastal loodud Fund Ehitusel.

Kuressaare päästepealik Margus Lindmäe sõnul tuleb uus maja päästjate jaoks oma probleemidega: kompleksi hoovil napib töötajatele parkimiskohti, samuti ei ole seal ruumi rutiinsete harjutuste ja õppuste jaoks. “Ma ütlesin juba majaehituse algfaasis, et praegune koht on liiga väike. Plats saab maja täis," nentis ta.

RKAS juhatus kinnitas Fund Ehituse 12. mail ühishoone rajamiseks ja üürilevõtmiseks korraldatud vähempakkumise võitjaks üürihinnaga 10,14 eurot kuus, arvestatuna kasuliku pinna ühe ruutmeetri kohta ilma käibemaksuta. Hoonestaja kohustus rajama kolmekorruselise ja ligi 2900 ruutmeetri suuruse netopinnaga hoonekompleksi 14 kuu jooksul arvates hoonestaja kandmisest kinnistusraamatusse.

Sarnast finantseerimismudelit kasutades on juba valminud Rakvere politsei- ja päästehoone ning Jõhvi kohtumaja.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785