25. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnakad protestivad tankla rajamise vastu

Pärnu Raeküla rahvas oli esialgu vastu, et bensiinijaama ehituse tõttu lammutatakse 1985. aastal ehitatud raudteejaama hoone, ent vaidluse süvenedes ilmnes vastuseis ka tankla rajamisele.

Endisel raudteejaama hoonel puudub muinsuskaitseameti hinnangul muinsuskaitseline väärtus ning seetõttu tõdesid Olerexi ja linnarahva  kohtumisel osalenud linnaametnikudki, et lihtsalt emotsioonidele tuginedes nad Olerexilt maja säilitamist nõuda ei saa, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Linnaarhitekt Karri Tiigisoon ütles, et rahva vastuseis tanklale oli mõnevõrra üllatuslik, sest tankla ehitatakse Riia maantee sellele poolele, kus elamuid ei olegi. Tema sõnul peab linn seadma tingimused, et kavandatav hoone tuleks samasugune või paremgi, kusjuures eelistatuim oleks, kui saaks ära kasutada praeguse jaamahoone.

"Ilma linnaga kooskõlastamata me ei tee ühtegi sammu. Linn on teinud meile ettepaneku korraldada arhitektuurikonkurss, seda mõtet me kaalume," ütles Olerexi avalike suhete juht Maily-Maria Kiviselg.

Ta lisas, et kinnistut ostes sai ostu-müügilepingusse säte, et kui Olerexil tanklat rajada ei õnnestu, läheb kinnistu tagasi endisele omanikule, kes pidas majas kohvikut, aga sulges selle aasta alguses.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785