15. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sillamäel valmib lennuvälja mõõtu parkla 

Septembri alguseks valmib Sillamäel veokite piiriparkla, mis mõõtmetelt väiksema lennuvälja mõõtu. Suve jooksul on seal asfaltkatte peale saanud ligemale kümme hektarit maapinda.

Parkla rajamist korraldava Silport Kinnisvara juhatuse liikme Tõnis Seesmaa sõnul süvendab lennuvälja tunnet ka arhitekt Andres Alveri projekteeritud lennuki kuju meenutav kollane olmehoone.

Kahekorruselises olmehoones hakkavad lisaks parkimise korraldajatele tööle ka tolliametnikud, autojuhid saavad kasutada WCd ja duširuume, ülemisele korrusele tuleb ka kohvik. Võimalik, et tulevikus tulevad parkla naabrusesse ka autoremonditöökojad ja varuosade poed.

Euroopa Liit panustas 450 veokit mahutava parkla rajamisse 1,15 miljonit eurot, Silport Kinnisvara lisas omalt poolt ligikaudu kaks miljonit eurot. “Siitkaudu hakkavad liikuma ka sadamas laevale minevad veokid. Meie huvi on, et veokite liikumine sadama ja piiripunkti vahel oleks võimalikult mugav ja sujuv. Ooteaegu see lühemaks ei tee, ent tingimused lähevad autojuhtidele kindlasti paremaks ja keskkonda rikutakse ka vähem,” sõnas Seesmaa.

Uus parkla peaks ära kaotama Narva lähistel maantee ääres looklevad pikad veokite järjekorrad ja tegema autojuhtide elu mugavamaks.

Piiriparkla avamistseremoonia toimub 2. septembril, esimesi veokeid on kavas vastu võtma hakata 5. septembril.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785