5. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna vahetab välja Türnpu tänava allee

Tallinna Keskkonnaamet on võtnud ette Kadriorus asuva K. Türnpu tänava alleestruktuuri korralise väljavahetamise.

Väljavahetamise tingis puude eluohtlik seisukord, teatab Raepress. Kunagisest alleest oli alles jäänud ainult 15 puud, valdavalt väheväärtuslikus seisukorras jalakad. Uusistutuse puuliigiks on valitud läänepärnad, kokku istutatakse tänava äärde 18 juba suureks kasvatatud, 5-7 meetri kõrgused puud. Puude vahekaugus on 10 meetrit, mis tagab piisava kasvuruumi.

Lisaks uute puude istutamisele vahetatakse välja ka kasvupinnas, et tagada puudele paremad pikaajalised kasvutingimused, ühtlasi istutatakse lisaks ka põõsaid. Kõik uued puud varustatakse tüvekaitsetega ning alale antakse uus kalle, et takistada liigvee valgumist sõiduteelt kasvualale.

Uued puud istutatakse alale peale ettevalmistustööde lõppu septembri algul.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785