2. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Türi saab ringristmiku

Projekti tulemusena muudetakse linna neljaharuline pearistmik ringristmikuks, ehitatakse välja täiendav jalg- ja jalgrattatee lõik ning kasvab märgatavalt liiklusohutus.

Projekteerimisfirma Sweco Projekt ehitab Maanteeameti tellimusel Türi linna linna esimese ringristmiku. „Türi omapära on, et linnal ei ole ümbersõitu ja seetõttu läbib aedlinna transiitliiklus, linna läbivas transpordivoos on suur osa veoautodel," selgitas Sweco Projekti teedeüksuse juht Ülo Amor.

„Iga teeprojekti eesmärk on kasvatada liiklusohutust ja seda käimasoleva rekonstruktsiooniga Türil ka saavutatakse.  Lisaks on vee- ja kanalisatsioonitööde läbi teekatendid kannatada saanud ja elektri- ja sidekaablid vajavad maa alla viimist,"

Amori sõnul selgus töö käigus, et Pärnu jõe sild ei ole heas seisus. „Silda

hindas meie koostööpartner Tilts Eesti filiaal ja nad tulid järeldusele, etsilla füüsiline ja tehniline seisukord tuleb lugeda mitterahuldavaks. Swecotegi ettepaneku rajada uus sild 30 meetrit ülesjõge. Prandi jõel olevSärevere mõisa sild on aga heas korras."

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785