2. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saare kanalisatsioonikriis ei leia lahendajat

Saaremaal Sikassaares Bauhofi krundile valesti ehitatud sadeveetorustiku tõttu ujutab kanalisatsioonivesi vihmase ilma korral ümbritsevad kinnistuid jätkuvalt üle, kuigi probleemist ollakse juba kuude kaupa teadlikud.

Osa ehituspoe platsile langevast sademeveest juhitakse kanalisatsioonitorudesse, kuigi Kuressaare Veevärgi reeglite järgi seda teha ei tohiks. “Olukord on vaja lahendada Kuressaare Veevärgi ja kinnistute arendajate koostöös,” kommenteeris Saarte Häälele asja Bauhofi haldusjuht Heiki Muda.

AS Kuressaare Veevärk juhatuse liige Ain Saaremäel aga väitis, et kui torud ei vasta õigetele tingimustele ja viga on ehituses, peab probleemi lahendama kinnistu omanik.

Loo muudab keerulisemaks veel tõsiasi, et nii Heiki Muda kui ka 2007. aastal hoone ehitanud AS Tesmani juhataja Lembit Soe ütlesid, et nii ehituse hetkel kui ka praegu vastab kõik Kuressaare Veevärgi korraldustele ja viimane on hoonete kasutusloa väljastamisega kinnitanud, et lahendus on sellisena aktsepteeritud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785