1. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikohtu "haljasalalahend" tekitab omavalitsustele suuri lisakulusid

Kohtuotsusest tulenevalt on suuremad omavalitsused asunud oma eelarveplaane ümber vaatama ja sellesse lisakulusid plaanima.

Riigikohus otsustas 16. juunil tunnistada põhiseadusega vastuolus olevaks Tartu linnavolikogu määruse, mis kohustas teeäärsete kinnistute omanikke ja valdajaid hooldama lisaks kõnniteele ka oma kinnistu ja sõidutee vahele jäävat haljasala ja muud ala.

See tähendab, et selle ala korrashoiu kohustus langes üksnes tee omanikule. "Kindlasti paneb see riigikohtu lahend kõik uude valgusesse ja lihtsalt peame hakkama saama," ütles viimastel aastatel ühe kiiremalt kasvanud omavalitsuse  - Viimsi valla - keskkonnaameti juhataja Viljar Kirikal ERR-i uudisteportaalile.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785