7. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narvakad protestivad keskuse täisehitamise vastu

Tuhanded Narva elanikud ja mõned ettevõtjad on algatanud protestilaine, kogudes allkirju linna südames oleva suure maa-ala ümberehitamise kavade vastu, kirjutab Põhjarannik.

Linnavalitsusse on Kangelaste puiestee alguse majade korteriühistutelt ja samas asuvatelt asutustelt laekunud vähemalt üheksa kirjalikku protesti, mis puudutavad Narva linnavolikogu poolt vastuvõetud detailplaneeringut 3,6 hektari suurusele maa-alale Hariduse tänava, Kangelaste puiestee ja lähedalasuvale piirkonnale.

Ettevalmistatud ja avalikule arutusele minevast detailplaneeringust selgub, et Kangelaste puiestee algus muutub tugevasti: praegune lai ja rohelust täis eraldusriba kaob, mõlemad sõidusuunad koondatakse vaid ühele praegusest, teise asemele kerkivad kolm viiekorruselist maja.

Kaupluse 100 Pisiasja omaniku Vladimir Dž?želo sõnul võib kõnelda linnaplaneerijate ebakompetentsusest või pettusest: “Detailplaneeringu vastuvõtmise kuulutuses ja selgituskirjas on must-valgel kirjas, et muudatuste järele Narva linna üldplaneeringusse vajadust ei teki, ent puiestee asub transpordimaal, millele viitab ka üldplaneering. Kust võetakse siis uute majade tarbeks kolm krunti elamumaad?”

Narva peaarhitekt Peeter Tambu kummutab väiteid, nagu oleks kogu tee nn transpordimaal ehk liiklusmaa sihtotstarbega. Tema sõnul on detailplaneeringu avalik arutelu kavas läbi viia augustikuu paiku ning ta ei oska öelda, kas riigil on silmapiiril kolme viiekorruselise elumaja ehitamiseks ja puiestee ümbertegemiseks konkreetseid maakasutussooviga isikuid.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785