7. juuli 2011

Hiidlased võitlevad meretuulepargi vastu

OÜ Nelja Energia plaanib ehitada Hiiumaa rannikule maailma suurima, pea kaks miljardit eurot maksva meretuulepargi. Hiidlased loodavad, et seda ei juhtu, kuna pargil oleks halb mõju nii kinnisvarahindadele kui ka turismile, kirjutab Eesti Ekspress.

Kalana külaselts on mures, kuidas mõjub park kinnisvara väärtusele, sest paarisaja kilomeetri ulatuses rikutaks miljoni-dollari-vaade. Arvestades viimastel aastatel Kalanas tehtud detailplaneeringuid ja ranna lähistele loodud uusi krunte, suureneb tõenäoliselt tunduvalt tolle kandi püsielanikkond.

Ühispöördumise tuugenipargi vastu on teinud ka suvehiidlased, kelle hulgas on palju vaikust ja rahu otsivaid tuntud kultuuritegelasi. Samuti pole uue tööstusmaastiku tekkimisega rahul veesportlased, kelle hinnangul tuule ja lainete kvaliteet halveneb, ega ka loodussõbrad, kes näevad ohtu lindudele ja kaladele. Mai lõpus avalikustatud keskkonnamõju hindamise aruandes märgiti, et tuulepargi mõju lindudele oleks märkimisväärne.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688