21. juuli 2011

Kohus käskis Manilaiu ebaseaduslikud majad lammutada

Kümme aastat tagasi maastikukaitsealale jäävale Manilaiule ebaseaduslikult püstitatud neli väikest maja tuleb omanikel lähikuudel lammutada, kuna kohtus nad õigust ei saanud. Vastasel korral palkab töömehed palke lahti kangutama riik, vahendab Postimees.

Keskkonnainspektsioon tegi ehituslubadeta ehitatavate majade suhtes ettekirjutuse juba 2001. aastal, kohtusse jõudis tüli lõpuks 2009. aastal. 2010. aastal leidis Tallinna halduskohus, et ehitised on seaduslikult majad: omanik väitis, et püsivundamendi puudumise ja muude asjaolude tõttu ei olnud hooned tehniliselt majad.  

Selle aasta mais jättis ringkonnakohus halduskohtu otsuse muutmata, ka riigikohus asja menetlusse ei võtnud. Kui majad ei ole oktoobriks lammutatud, rakendatakse omanikele sunniraha kuni järgmise aasta augustini, mil keskkonnainspektsioon laseb majad ise lammutada.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688