20. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik võib Narva kindlusrajatised muuta rahvuspargiks

Kultuuriministeeriumis on idanemas idee luua Narva linnuse, bastionide ja Riigiküla kalmistu baasil rahvuspark.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto ütles ERRi uudisteportaalile, et teema on hetkel üsna algusjärgus. Arvisto sõnul on nimetatud kolme objekti võimalik ühine haldamine ja arendamine olnud põgusalt kõne all ning täpsemad tegevused, kuidas seda teha, kooruksidki ühise töörühma aruteludest.

"Esialgu kavandatakse Narva linna ja kultuuriministeeriumi esindajatest koosneva töörühma moodustamist, et vajalikud tegevused kaardistada. Kui töörühm on jõudnud seisukohale, kuidas objekte tulevikus ühiselt arendada ja hallata, hakatakse arutama ka organisatsiooni loomisega seonduvat," ütles Arvisto.

Ehkki praegu on bastionid rahapuudusel lagunemas, on juba leitud vajalikud summad renoveerimistööde taastamise alustamiseks. 3,5 miljoni euroga tahetakse korda teha üks suuremaid, Victoria bastion ning selle kõrval asuv kurtiin ehk kaht bastioni ühendava vall.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785