Autor: Koit Brinkmann • 12. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa, Otsa ja Herman said koolide lepingust kopsakad kasumid

Kokku kümme Tallinna kooli renoveerinud ning neid mitukümmend aastat haldavad Vivatex Holding ning BCA Center teenisid mullu kahepeale 37,4 miljonit krooni puhaskasumit.

Urmas Sõõrumaa Vivatex Holdingu osa kasumist oli 23,5 miljonit ning ehitusettevõtjatele Jaanus Otsale ning Olaf Hermanile kuuluval BCA Center 13,9 miljonit krooni. BCA Center majandusaruanne hõlmas perioodi 01.07.2009 - 31.12.2010.a.

Tallinna linnavalitsus sõlmis 2006. aastal Vivatex Holdingu ning tollal Oliver Kruudale kuulunud BCA Center lepingud, mille järgi kohustus kumbki erafirma renoveerima viis koolimaja ning haldama neid järgmised kolmkümmend aastat. Linn maksab koolide eest renti, seda vastavalt konkursil pakutud hinnale.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli Vivatex Holdingu arvele kogunenud jaotamata kasumit 61 miljonit ning BCA Center arvele 54 miljonit krooni.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785