12. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskliit survestab allkirjadega elektri kallinemist selgitama

Omanike Keskliit kogub allkirju, et survestada Eesti Energiat selgitama hinnatõusu taotluse tagamaid.

Koduomanikke ühendav Omanike Keskliit hakkas eile koguma allkirju, et Eesti Energia avalikustaks, selgitaks ja põhjendaks hinnatõusu taotlusi. 12 tunniga oli juba 520 inimest oma allkirjadega toetanud ettevõtmist.

Omanike Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul tingis petitsiooni koostamise vajaduse hiljutine Eesti Energia uudis, milles märgiti, et kavatsetakse tõsta elektrihinda. Kummastav oli energiamonopoli avalikkuse teavitamise viis, kus pressiteadete näol anti tükk-tüki haaval teada miks on üldse hinnatõus vajalik.

Selleks, et tulevikus häguseid selgitusi hinnatõusu osas vältida nõuab Omanike Keskliit, et Eesti Energia avalikustaks oma koduleheküljel taotluse samal päeval kui see esitatakse Konkurentsiametile.

Värk lisas, et organisatsioon kavatseb selle petitsiooniga pöörduda ka Riigikogu poole, et seadusandja kaaluks muuta kohustuslikuks hinnataotluste avalikustamine nii Eesti Energiale kui ka kõigile teistele universaalteenuseid pakkuvatele monopolidele.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785