11. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Grove Invest paisutas kahjumit

Pjotr Sedini osalusega kinnisvara- ja investeerimisfirma OÜ Grove Invest mullune konsolideeritud puhaskahjum kasvas kinnisvara ümberhindluste tõttu enam kui neli korda 110,6 miljoni krooni ehk ligi seitsme miljoni euroni.

Kahjumist poole moodustas kinnisvara ümberhindlus, kolmandik miljonit muu vara ümberhindlus ning ligi viis protsenti miljonit krooni kahjum kinnisvara müügist ja mahakandmisest, selgub  ettevõtte mullusest aruandest.

Firma tegevusaruandes kirjutab Grove Investi juhatuse liige Pjotr Sedin, et eelmise aasta tulemusi mõjutas enim Lutheri elamukvartali teise etapi ehitustööde lõpetamine. Selle aasta juuni lõpu seisuga on Lutheri kvartalis valminud korteritega sõlmitud 49 üürilepingut ning antud rendile 30 parkimiskohta, üks korter on veel vaba. Mullu sügisel valminud osas on ettevõte müünud 51 korterist 19 korterit.

Grove Investi müügitulu ulatus mullu ligi 2,5 mln euroni, olles enam kui kaks korda tunamullusest suurem. Korterite müügist teenis ettevõte ligi kaks miljonit eurot, kommunaalmaksed ja rent tõid veerandi käibest.

Ettevõtte juhatus tegi ettepaneku katta mullune kahjum selle ja järgmiste aastate kasumi arvelt. Aastavahetuse seisuga on ettevõtte jaotamata kahjumiks 67,2 miljonit krooni.

Grove Invest suuremad omanikud on Petr Levin (40,9%) ja Pjotr Sedin (33,93%).

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785