5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengid annavad Tartu üüriturule hoogu

Tartu üüriturg aktiveerub reeglina suve alguses ning olukorras, kus turul on raskusi nõudluse rahuldamisega, hakkavad hinnad kerkima, kirjutab Domus Kinnisvara maakleri assistent  Bert Prükk.

Üüripakkumiste arv maikuu seisuga oli kv.ee portaali statistika põhjal 58% võrra väiksem kui 2009. aastal ja 37% väiksem kui 2010. aastal, kuid  nõudlus pole Prükki sõnul kahanenud. "Maaklerite kogemus näitab, et nõutud on peamiselt ühe- ja kahetoalised korterid ning paljud objektid ei jõuagi kuulutuseportaalidesse – neile leitakse niisamagi üüriline," märgib ta.

Domus Kinnisvara Tartu büroo kaudu juunis sõlmitud Annelinna kahetoaliste korterite üürihinnad jäid vahemikku 135-147 eurot. Karlovas leiab sellise summa eest heas seisukorras ahiküttega ühetoalise, samas mugavustega 1-toaline korter Purde tänaval soostuti üürile võtma 155 euro eest.

Hinnatumad piirkonnad Tartus on kesklinn ning lähedased Ülejõe ja Vaksali linnaosad, nendib Prükk. Kahetoaline rahuldavas seisukorras korter Vaksali piirkonnas üüriti välja 200 euroga (ca 5 €/m2), keskmiselt küsitakse sealsete korterite eest 6 €/m2. Kahetoaline korter Ranna teel Ülejõe linnaosas võeti üürile 450 euroga. "Kõrge hind oli tingitud asjaolust, et korter oli täielikult sisustatud ning asus Emajõe lähedal uues majas," kommenteerib ta.

Kesklinnas õnnestus Domusel teha juunis kaks üürivahendust: toa puhul korterist Ülikooli tn-l löödi käed 76 euro juures ning Kalevi tänaval üüriti 2-toaline 225 euroga. "Viimased näited ei kajasta küll hästi Kesklinna kõrgemaid üürihindu, kuid annavad lootust, et Tartus leiab igaüks endale sobivas asukohas taskukohase pinna," märgib Prükk.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785