4. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oru Kodu tegevust uurib majanduspolitsei

Kohtla-Järve linnale kuuluva Oru Kodu töös avastati tõsiseid rikkumisi ning alustatud on kriminaalasja karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutust omastamise eest, vahendab Põhjarannik.

Revisjoni käigus tuvastatud finantsdistsipliini rikkumiste ja ebakorrektse asjaajamise tõttu vahetati välja ettevõtte juhtkond, ametist on tagandatud kaks nõukogu liiget ja palju aastaid juhatuses olnud Anatoli Kondurov, kelle asemel nimetati ametisse Ülar Nuggis.

Oru asula sooja- ja veevarustuse ning elamuhooldusega tegeleva Oru Kodu tegevust puudutavaid materjale uurib hetkel majanduspolitsei. Ida politseiprefektuurist öeldi, et alustatud on kriminaalasja karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutust omastamise eest. Kohus võib süüdimõistmisel selle eest määrata rahalise karistuse või kuni ühe aasta pikkuse vangistuse.

Linnavalitsus eemaldas Oru Kodu juhtkonnast Asta Palmi ja Juri Sultangarejevi, jättes ametisse Oru linnaosa vanema Stanislav Beti. Nõukogu uuteks liikmeteks said Ahtme ja Sompa linnaosavanem Vladimir Tužilkin ning Kohtla-Järve linnavolikogu liige ja revisjonikomisjoni esimees Vladimir Peterson.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785