30. juuni 2011

Harku vald hakkab ehitisi kontrollima

Harku vald alustab sügiseni kestvat ehitusjärelevalve kontrollreidi, mille käigus kontrollitakse ehitusloa taotlemise aegse projekti vastavust reaalsele olukorrale.

"Alustame süsteemset ehitusjärelevalvet Harku vallas külade kaupa, kus valime suvalisuse põhimõttel välja kinnistud, millel kontrollime ehitusloa taotlemise aegse projekti ja reaalse olukorra kooskõla," kirjutab Harku valla ehitusjärelevalve spetsialist Andrus Varret Harku Valla Teatajas.

Varreti sõnul on järjest rohkem tulnud infopäringuid inimestelt, kes soovivad osta kinnisvara ja uurivad ostetava ehitise tausta. „Kasutusluba annab kindlasti ehitisele likviidsust juurde, kuna sellega on kohalik omavalitsus andnud loa ehitist kasutada ja ka muud ehitamist puudutavad dokumendid on korras,“ märgib ta.

Varret soovitab majaomanikel kriitilise pilguga üle vaadata oma ehitiste dokumentatsioon ja vajadusel vormistada puuduolevad dokumendid. Kontrolltegevust alustatakse Harkujärvel ja liigutakse sealt edasi mööda Klooga maanteed suunaga Türisalu poole.

Ehitusjärelevalve kontrollkäik kestab sügiseni ning siis selguvad ka kontrolli tulemused.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688