Autor: Katariina Krjutškova • 27. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valdo Randpere asus Tais kinnisvara arendama

Riigikogu liige Valdo Randpere(53) arendab Tais kinnisvara, kust loodab nii rahalist tulu lõigata kui ka endale pensionipõlveks maja ehitada.

„Käin Tais tihti ja mu sõber on kinnisvaraarendaja Hispaanias, kellel on seal kandis juba maja. Tema tahtis uut maja, mina tahtsin maja, ja tegimegi sellise projekti,“ sõnas Randpere.

Tänase seisuga on Randpere rootslasest projektijuhi abiga soetanud ligi 5000 ruutmeetri suuruse krundi, kuhu kavatseb ehitada kaheksa maja. Kuus neist plaanib Randpere viie aasta pärast maha müüa, kuid ühe endale jätta. Ühte majja peaks kolima hispaanlasest äripartner.

„Kui pensionile kunagi lähen, tahan talviti seal (Tais oma uues majas – toim) elada, sest seal on parem kliima. Tais on ka odavam elada, kui sinna on maja soetatud,“ ütles Randpere.

Majad kerkivad kuurortlinnast Hua Hinist 100 kilomeetrit lõuna poole. Antud piirkonda loetakse tsunamivabaks, kuid see asub ikkagi valge liivaga mereranna vahetus läheduses. Selles rajoonis asuvad peamiselt skandinaavlaste suvemajad, kuid turiste liigub seal vähe ja rannad on puhtad.

Randpere sõnul maksab üks maja Tais sama palju kui korter Lasnamäel – 100 000 kuni 150 000 eurot. Ehitushind on seal kordades odavam, sest maju pole vaja hea kliima tõttu soojustada ega pea isoleerima kanalisatsiooni.

Kui arvestada, et majasid tuleb kokku kaheksa, kulub ehitusele maksimaalselt 1,2 miljonit eurot, millest pool on Randpere isiklik raha ja teise poole investeerib hispaanlasest äripartner.

Kaheksa maja peale ehitatakse üks bassein, majad piiratakse aiaga ning palgatakse hooldaja, kes aasta ringi ümbrust korrastavad, sest tegu on suvemajadega, kus terve aasta ei elata.

 Ehitusmaterjale ja – mehi plaanitakse kasutatada kohalikke. Tais koha peal juhib tegemisi rootslasest projektijuht, kes on juba aastaid Tais elanud ja omab seal kinnisvara. Tema tegeles ka maa ostu, ehitusloa taotlemise ning muu kohaliku asjaajamisega.

Randpere ei tea veel prognoosida, palju ta majade müügist teenib. Hetkel avaldab kinnisvara madalseis survet ka sealsete hindadele, sest põhilisteks ostjateks on skandinaavlased.

„See pole lühiajaline teenimisvõimalus. Kui seal viie aasta pärast midagi teenib, on hästi. Kui ei teeni, mis siis ikka teha,“ lausus Randpere.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785