22. juuni 2011

Ontika mõisa ostis Soome mäesuusa maailmameister

Ligemale kolm aastat müügis olnud Ontika mõisa omandas Soome mäesuusataja, maailmameister Kalle Palander, kes loodab viimasel ajal käest kätte käinud häärberi ja kõrvalhooned kolme aastaga korda teha, kirjutas Põhjarannik.

Kalle Palander rääkis Põhjarannikule, et sidemed Eestiga pärinevad ajast, kui abikaasa Riina-Maija õppis Tartu ülikoolis. “Oleme aastaid otsinud sellist kohta, ka näiteks Prantsusmaal ja Hispaanias, aga lõpuks leidsime selle Eestis,” rõõmustas spordikuulsus.

Põhjaranniku küsimusele, kas Ontikal avatakse hotell või rajatakse mõis oma neljaliikmelise pere koduks, vastas Kalle Palander, et lõplik selgus veel puudub.

Uus Maa Kinnisvarabüroo Jõhvi kontori juhataja Hannes Halliku sõnul oli mõisal kokku kuus tõsist huvilist: kolm soomlast, kaks Virumaa ettevõtjat ja üks huviline Karjala-Venemaalt. Algul küsiti 12 hektari suuruse kinnistu eest 7,8 miljonit krooni, tehinguks läks aga väiksema summa eest, kui suure eest täpselt, Hallik ei öelnud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688