17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ratsasport sai Veskimetsa hoonestusõiguse 

Tallinna linnavolikogu otsustas eilsel istungil anda Paldiski mnt 135 kinnistu hoonestusõiguse 50 aastaks OÜ-le Ratsasport, kes on kohustatud rekonstrueerima kinnistul asuvad hooned ning ehitama majutus-, ravi-, spordi- ja ärihooned.

Tasuline hoonestusõigus ulatub kogu 94 864 ruutmeetri suurusele kinnistule. Hoonestusõiguse aastatasu on 70 389 eurot.

OÜ Ratsasport esitas Tallinna Linnavalitsusele taotluse seada hoonestusõigus kinnistule osaühingu kasuks 16. juunil 2009. Tallinna Ratsaspordibaasi ja lähiala detailplaneering kehtestati 2007. aastal.

Eelnõu kohaselt kohustub hoonestaja rekonstrueerima kinnistul asuvad hooned (garaaž-söödahoidla, valvuri majad, tallid, maneež, teeninduskorpus, tribüün) ning ehitama majutus-, ravi-, spordi- ja ärihooned.

Detailplaneeringu kohaselt on kinnistule lubatud maksimaalselt 12 kuni kuuekorruselist hoonet, ehitusaluse kogupinnaga 25 700 m². Kavas on ka müügikeskuse arendamine ning ratsaspordi muuseumi loomine.

Eelnõu poolt hääletas eilsel istungil 67st kohalolnud liikmest 38 (valdavalt keskerakonna liikmed), erapooletuid oli viis. Vastuhääli eelnõule ei olnud, ent hääletamata jätsid 24 volikogu liiget.

Ratsasport OÜ (endised nimed OÜ Douglas Fibre ja OÜ Kaberneeme Kinnisvara)

asutajaks on Eesti Ratsaspordi Liit, mis on ratsaspordiga seotud ühingute, asutuste ja ettevõtete katusorganisatsiooniks Eestis. Osaühingu juhatuse liikmeks on Niitvälja Ratsakooli OÜ üks omanikke Tarmo Kutsar; nõukogusse kuuluvad teiste hulgas ka Heiti Hääl ja Oliver Kruuda.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785