17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NCC sai valmis kutseõppekompleksi Valgas

NCC Ehitus lõpetas Valga linnapiiril uue, 5,4 miljonit eurot maksnud Valgamaa kutseõppekeskuse ja ühiselamu ehituse.

Enam kui 7000 ruutmeetri suurune koolihoone mahutab kõikidele kaasaja nõuetele vastavad klassiruumid, laboratooriumid ning töökojad 550 õpilasele. Eraldi hoonena ehitati sajale õpilasele mugavate ühe-ja kahekohaliste tubadega õpilaskodu, mille brutopind ulatub 2000 ruutmeetrini.

NCC Ehituse juhatuse esimehe Toomas Aaki sõnul väärib uue koolihoone juures lisaks unikaalsele arhitektuurile esiletõstmist hoone energiasäästlikus. „Tellija seadis materjali- ning küttesüsteemide valikul eraldi eesmärgiks madala energiatarbe,“ lausus Aak. 

Valgamaa kutseõppekeskuse ehitus algas 2010. aasta jaanuaris. Suuremaid alltöövõtu töid teostasid objektil Salmark OÜ, Telimpeks OÜ ja AS KH Energia Konsult. Hoonekompleksi projekteeris arhitektuuri- ja inseneribüroo Sirkel & Mall OÜ.

Ehitus valmis Euroopa Regionaalarengu Fondi „Elukeskkonna arendamise rakenduskava“ suuna „Hariduse infrastruktuuri arendamine“ meetme „Kutseõppeasutuste õppekeskkonna kaasajastamine“ toel.

Lisaks Valgamaa õppekeskusele ehitab NCC sel aastal ka Tartusse tervishoiu kõrgkooli õppehoone, mis valmib käesoleva aasta oktoobris.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785