17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia käivitas energiasäästuveebi

Eesti Energia avas täna oma kodulehel energiasäästuveebi, kus saab spetsiaalse kalkulaatoriga analüüsida oma elektri, vee ja kütte tarbimist, määrata kodu energiaklassi ning saada nõuandeid energiasäästuks.

Selgitamaks välja peamised energiasäästu võimalused oma korteris või eramajas, tuleb veebis vastata kalkulaatori küsimustele, mis puudutavad elektri, vee ja kütte tarbimist, hoone seisukorda ning isiklikke tarbimisharjumusi. Vastuste põhjal leiab kalkulaator kodu energiakulude jaotuse, hinnangulise energiaklassi ja annab soovitusi energia säästmiseks.

Energiasäästuveebis saab külastada ka virtuaalset 3D korterit ja eramut. Tubades ringi liikudes näeb, kui palju energiat eri seadmed tarbivad ja palju saab muudatusi tehes säästa. Ühtlasi leiab veebist energiasäästu blogi ja infot Eesti Energia energiasäästu teenuste kohta.

Eesti Energia juhatuse liikme Margus Rinki sõnul on energiasäästu teadvustamises toimumas läbimurre: kui veel mõned aastad tagasi oli klientide huvi pigem passiivne ja piirdus info teadmiseks võtmisega, siis tänaseks on tõusvad energiahinnad toonud energiasäästu enamike eestimaalaste vaatevälja.

"Järgmiste arendustena lisanduvad meie veebi energiasäästu investeeringute tasuvuskalkulaator ja võimalus võrrelda oma energiaprofiili teiste ankeedi täitnutega," sõnas Rink.

„Odavate energiaallikate aeg on möödas ja sellega on huvi energiasäästu vastu mitmekordistunud. Meie energiasäästuveeb on lihtne ja praktiline töövahend kõigile, kes soovivad energiat senisest nutikamalt kasutada," lisas ta.

Energiasäästuveeb on koostatud kolmes keeles: eesti, vene ja inglise.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785