10. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esimesed peremajad valmimisjärgus

Täna peavad ehitajad ja tellijad Veerenni tänavale kerkiva lastekodulaste perekodu sarikapidu, mis valmib oktoobriks.

Esimesena saab aga valmis Nõmme linnaosas aadressil Pihlaka 1b paiknev kaheperekodu, mis avatakse pidulikult 17. juunil, teatas Raepress. Veerenni tn 53 kinnistule kerkiv asenduskodu valmib oktoobriks.

Järgmise aasta alguses valmib veel kaks peremaja  - neist üks Pirita linnaossa Purde tänavale ja teine Lasnamäe linnaossa Hooldekodu teele.

Pihlaka ja Veerenni tänava peremajad ehitab AS Remet. Hooldekodu ja Purde tänavale ehitab asenduskodud OÜ Elinord Ehitus.

Projekti teise etapi raames kerkivad lastekodulaste asenduskodud Künni ja Mirta tänavale.

Asenduskodude ehitamisel on eesmärgiks seatud madala energiavajaduse saavutamine – soojusenergia saamiseks kasutatakse õhk-vesi tüüpi soojuspumpa ja päikesekollektoreid ning energiatagastusega ventilatsioonisüsteemi, paksemat soojustuskihti, eriti õhu- ja soojapidavaid aknaid ja uksi; hoonete projekteerimisel arvestatakse parima paiknemisega ilmakaarte suhtes.

Lastekodulastele perelähedase elukeskkonna tagava projekti raames ehitatakse viis kaheperemaja ja kaks üheperemaja. Projekti kogumaksumus on 2,84 miljonit eurot, millest Tallinna linna omafinantseering moodustab 15%.

Asenduskodule parima projekti leidmiseks kuulutati välja ideekonkurss, parimaks tunnistati OÜ Celander Projekt võistlustöö.

Lastekodulastele mõeldud perekodud valmivad Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatava linnaliste piirkondade arendamise meetme projekti „Lastele perelähedane elukeskkond” raames.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785