8. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kahetoaline läheb üüriturul kui soe sai

Kahetoaliste Tallinna korterite üürihinnad on viimaste kuude jooksul hüppeliselt tõusnud, sõnas Uus Maa Kinnisvarabüroo kesklinna osakonnajuht Eve Kaunis.

"Hetkel on defitsiidiks kujunenud 2-toalised, osaliselt või täismöbleeritud üürikorterid kesklinna ja Kadrioru uutes või kapitaalselt renoveeritud majades," märkis Kaunis. 

Tekkinud vajadus üürikorterite järele võib tema sõnul olla tingitud sellest, et inimesed on ikka veel kohanemas euroga ja eelistavad ostmisele üürimist.

Võrreldes eelmise aastaga on Kaunise hinnangul tänavu ilma parkimiskohtadeta kortereid palju kergem üürile anda. "Üürnikud leiavad ise loominguliselt oma parkimisprobleemile lahenduse, nt pargivad auto kodu lähedal olevatesse tasulistesse parklatesse/parkimismajadesse või üürivad teiste korteriomaniku parkimiskoha," lisas ta. 

Viimastel nädalatel on tehtud mitmeid tehinguid, kus kvaliteetsete 2-toaliste üürikorterite hinnad on 400-440 eurot kuus, millele lisandusid kommunaalkulud. Eelmise aasta kevad ja suvel üüriti sarnaseid kortereid välja hinnaga 4000-5000 krooni kuus.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785