Autor: Elmar Ots • 7. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome pelgab ehitajate puudust

Soome ehitussektorit ähvardab lähiaastail taas tööjõupuudus, ennustab Helsingi kaubanduskoda.

Kaubanduskoja uuringu järgi napib ehitustandritel juba õige pea eelkõige meistreid, insenere ja plekkseppi, vahendab ajaleht Taloussanomat. Aastaks 2020 on ehitusalal tekkimas umbes 16 500 töökohta, kuid tööle kandideerijaid napib – kel on vähe vilumust, paljudel aga kehv väljaõpe.

Peagi on ilmselt kätte jõudmas veel ka kogenud remondimeeste ja majasoojustajate põud, sest Soome elamufond aina vananeb ning hoonete energiatõhususe nõuded karmistuvad, kuid ehitusspetsialistide koolitamine ei suuda muutuva nõudlusega sammu pidada.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785