3. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meriväljal müügis 2,9 miljonit eurot maksev eramu

Sel nädalal pani sakslasest omanik müüki Meriväljal asuva merevaatega villa, mille hind on läbi aegade üks kalleimaid - 2,9 miljonit eurot ehk enam kui 45 miljonit krooni.

Villa müüki koordineeriva 1Partner Kinnisvara konsultant Kaili Tamme sõnul otsustasid omanikud soojema kliimaga elupaiga kasuks. “Eestis on väga väike ring inimesi, kes sellist maja saaksid lubada, seega on peamine müük suunatud pigem välismaalastele, ennekõike vene ärimeestele,” ütles Tamm.

Ta lisas, et mitmed potentsiaalsed kliendid, kes hindavad Eesti turvalisust ja ärikliimat ning tahavad kogu perega siia kolida, on silmapiiril. Näiteks samaväärsed villad Moskvas ja Peterburis maksavad Tamme sõnul kordades enam.

“Müügiga kiiret pole ja selliste majade puhul hindamisakti ei küsita, sest väärtus on emotsionaalne ja ka panga jaoks pole garantiid vaja – objekti ostjal on reeglina ressurss pangaarvel olemas,” märkis Tamm.

2000 ruutmeetrise krundiga maja asub 50 meetri kaugusel merest. Kolmekordse hoone üldpind on 450 ruutmeetrit, millele lisandub 150 ruutmeetrit välisterrasse. Villa kõigist tubadest peale koduabilise eluruumi avaneb merevaade. Majas on ujumisbassein koos SPA-ga ning kaks sauna ja kaks garaaži.

Villa omanikuks on Saksa päritolu väliseestlane Erik Kõrge, kes oli 2009. aasta Äripäeva dividendide TOPis 97. kohal 4 miljoni krooniga. Kõrge tegeleb läbi endanimelise valdusfirma kinnisvara üürileandmise ja arendamisega. Magistrali Kaubanduskeskuses asuva bowling'uklubi kaasosanik. 2007. aasta alguses müüs Narva Jõesuus rajatava hotelli Meresuu ärimeestele Rene Kuulmannile ja Aare Kööbile.

 

 

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785