31. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toompark: hea, kui pääseme 10% suuruse ehitushinna tõusuga

Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark rääkis, et ehitushindade kasv on kiire ning olukorras, kus tootjad tahavad hinda tõsta ja tarbijad on sellega leppinud, pole 10protsendine hinnatõus kõige hullem.

"Elamuehituse turg on praegu üsna aktiivne. Uusi maju ehitatakse palju, kuid peamiselt Tallinnas ja selle lähistel. Senised müügitempod lubavad ehitusmahu tõusu ses sektoris suurusjärku 15-20% aastas ikka, rääkis Toompark.

"Äripindade ehituse maht on tagasihoidlik. Seal on veel üksjagu ressurssi, mille kasutamist saab uue ehitamise asemel optimeerida. Mitteeluruumide ehituselt oleks tore käesolevaks aastaks oodata eelmise aasta taset või nappi kasvu 5-10%," lisas Toompark.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785