30. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vink: kriis ei ole veel läbi

Nordeconi juhatuse esimehe Jaano Vingi sõnul oleks ennatlik arvata, et esimeses kvartalis mullusega võrreldes kolmandiku kasvanud ehitussektor oleks kriisist väljunud.

"Läbitud on ehk kriisi kõige hullem põhi, kuid käesolev aasta on ja saab olema endiselt äärmiselt pingeline," ütles Vink ERR-i uudisteportaalile. Tema kinnitusel on ehituses endiselt paljud probleemid lahendamata ning taastumine võtab aega.

Esimese kvartali suur ehitusmahtude kasv võib Vingi arvates olla osaliselt tingitud sellest, et mullu samal ajal oli ehitussektor põhjas, ent samas on ka reaalselt hakanud tööd juurde tulema.  

Vingi sõnul ei saa praegu selgelt eristada, kas kiiremini taastub elamu- või äripindade ehitus, sest tasapisi on olukord paranenud igas segmendis. "Suurima muutusena siiski jääb silma, et erasektori investeeringuid on jälle näha, mis tähendab, et just hoonete ehituse osas on pilt kenam kui mullu," märkis ta.

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785