27. mai 2011

Endine majanduspolitseinik seljatas kohtus arendaja

Harju maakohus jättis eile ASi Morrison Invest hagi endise majanduspolitseiniku Rocco Otsa vastu rahuldamata nii väidetava võlgnevuse kui ka viiviste osas ning kinnisvarafirmal tuleb tasuda kohtukulud, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kümmekond aastat tagasi ostis Otsa pere Viimsi vallas Heldri teel kinnistu ning kohustus Morrison Investile maksma üle 500 krooni kuus teede, elektrisüsteemi, tänavavalgustuse, kommunikatsioonitrasside korrashoiu ja turvamise eest.

Kohtus tunnistamas käinud Heldri elanikud rääkisid, et Morrison Invest ei tegelenud teede puhastamise, libedusetõrje ega lumekoristusega ning jättis rajamata haljastuse. Otsa sõnul nõuti temalt raha ka vee ja kanalisatsiooni eest, mida ta ei tarbinud.

2006. aasta alguses saatsid Heldri asumi elanikud, teiste hulgas ka Ots, Morrison Investile pretensiooni ning andsid kinnisvarafirmale tähtaja lepingust tulenevate kohustuste täitmiseks, kuid firma sellele ei reageerinud. Ots ütles lepingu Morrison Investiga üles, ent arendaja seda ei tunnistanud ning jätkas arvete esitamist.

2007. aasta novembris pöördus arendaja hagiga kohtusse, nõudes Otsalt teeninduslepingust tulenevat põhivõlga 2006. ja 2007. aasta eest kokku 10 636 krooni, viiviseid kuni hagi esitamiseni 6774 krooni ning 0,2 protsenti viiviseid päevas alates hagi esitamisest kuni võlgnevuse tasumiseni.

Kohus leidis, et Morrison Investi esitatud dokumentaalsed tõendid ei tõenda tema poolt teenuse osutamist enne Otsalt lepingu ülesütlemise avalduse saamist, kuna pärinevad hilisemast ajast.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688