26. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn võttis vastu Laki tänava ärihoone planeeringu

Tallinna linnavalitsus võttis vastu Mustamäe linnaosas asuva Laki tänav 11 kinnistu planeeringu, millega linn määrab krundile ehitusõiguse kuni 10 maapealse ja ühe maa-aluse korrusega ärihoone ehitamiseks.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles 2007. aastal OÜ Laki Kinnisvara. Detailplaneeringu koostas Linnaruumi OÜ. Kinnistu suurus on 4875 ruutmeetrit.

Lisaks antakse planeeringuga heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus. Parkimine on lahendatud krundil neljakorruselises parkimismajas.

Kinnistul paikneb praegu administratiivhoone, trafoalajaam ja büroohoone. Planeeringulahenduse kohaselt kuuluvad olemasolevad hooned lammutamisele ning trafoalajaam planeeritakse ümber tõsta rajatavasse parkimismajja.

Planeeritava hoone paraadtreppide kõrvale kõrgendatud terrassile on kavandatud võimaliku restorani või välikohviku ala ja lipuväljak ning jalakäijatele ramp hoonesse. Krundi idanurgal asuv kõrghaljastusega ala on jätkuks kohviku-terrassidele ja lipuväljakule ning sinna on planeeritud ka hoone kasutajate puhkeala.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785