20. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rikaste TOPi ettevõtja rajab Tallinna automuuseumi

Äripäeva Rikaste TOPi jõudnud autoärimees Peeter Kalli sai rohelise tule Tallinna Loomaaia juurde automuuseumi rajamiseks.

Linnavolikogu andis eile hoonestusõiguse seadmisega rohelise tule automuuseumile Tallinnas Paldiski maantee ääres.

Aadressil Paldiski mnt 135a ehk Loomaaia kõrvale asuvale kinnistule seatakse volikogu otsuse kohaselt hoonestusõigus MTÜ Oldtimer Farm kasuks tähtajaga 50 aastat, et rajada automuuseum.

Oldtimer Farmi asutajateks on Peeter Kalli ja Auto a´la Carte OÜ. MTÜ-d juhib üheliikmeline juhatus ja juhatuse liikmeks on Peeter Kalli, kes on autoäris tegutsenud üle 30 aasta. Viimased 17 aastat on Kalli AS Viking Motors omanikuna juhtinud Saab, Opel ja Cadillac autokeskusi Tallinnas ja Riias. Kalli on ka Eesti Vanatehnika Liidu asutajaliige.

Vanade sõidukite taastamist ja eksponeerimist kavandava muuseumi avamine on planeeritud järgmise aasta 1. juuniks. Külastajatele tahetakse samas hakata näitama ka vanatehnika restaureerimisprotsessi, rääkis abilinnapea Kalle Klandorf. Lisaks kohustub hoonestaja Oldtimer Farm ehitama alale viie aasta jooksul ärihoone.

Vabaõhumuuseumi, loomaaia ja ratsaspordibaasi läheduses paiknevale puhkealale jääva kinnistu hoonestusõiguse tasu arvutatakse turuväärtusest, milleks Simus Kinnisvarabüroo OÜ eksperthinnangu kohaselt oli läinud aasta lõpu seisuga 3,1 miljonit krooni (198 126 eurot). Hoonestusõiguse aastatasu on 5% kinnistu turuväärtusest.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785