19. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hooaeg paisutab Pärnus suvekorteri hinda mitu korda

Pärnu rannarajoonis võivad kevadel hooaja alguses korterite üürhinnad tõusta kuni kolm korda ning suurematel luksuslikel korteritel võib üürihind olla üle 1000 euro kuus.

Võrreldes eelmise aastaga on Ober Hausi analüütiku Rain Rätti andmeil üürihinnad jäänud samale tasemele, kuid võrreldes kinnisvarabuumi tippajaga 2007. aastal langenud kolmandiku võrra. Viimaste aastate jooksul on suvituskorterite üürileandjad muutunud tema sõnul paindlikumaks ja üritavad vakantsust võimalikult madalal hoida.

Välismaalased eelistavad reeglina heas korras, kõigi mugavuste ja kodutehnikaga suvituskortereid või suvilaid Pärnu rannalähedases piirkonnas ja on selle eest nõus oluliselt rohkem maksma. Kohalikud elanikud on hinnatundlikumad ja lepivad üldjuhul tagasihoidlikumate objektidega.

Välismaalaste osakaal Pärnu kinnisvaraturul ei ole Ober Hausi andmeil kasvanud.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785