9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteriühistud: vee hinda tuleks 30% kärpida

Eesti Korteriühistute Liit toetab Eesti Omanike Keskliidu ettepanekut, et pärast Tallinna Vee hinnatõusutaotluse tagasilükkamist tuleks viivitamatult alustada hinna langetamismenetlust.

Omanike Keskliidu hinnangul tuleks tuginedes konkurentsiameti eelmise aasta analüüsile vee- ja heitveeteenuse arvet kärpida 25-30% võrra.

"Väga mõistlik, et Konkurentsiamet jättis ASi Tallinna Vesi hinnatõususoovi kooskõlastamata, kuna ettevõte teenib juba praegu põhjendamatult suurt tulu - kõik see tuleb ju tarbijal kinni maksta," kommenteeris Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi.

"Leibkondade sundkulutused ehk siis vältimatud kulutused eluasemele on viimasel ajal oluliselt kasvanud - olukord, kus suurem osa pere sissetulekust kulub kommunaalteenuste, ehk siis vee ja toasooja eest maksmisele, pole kindlasti normaalne. Monopoolses seisus ettevõtteid peab kõigi seadusandlike vahenditega ohjama, et nad mõistaks - ei saa tarbijat lõputult koormata,"

toonitas Mardi.

Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

 

 

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785