4. mai 2011

Moskva lähistel võidakse hooldamata kinnistud ära võtta

Moskva ümbruskonna võimud soovivad spekulatiivsel eesmärgil soetatud kinnistud ära võtta, kui seda pole kolme aasta jooksul hooldama ega kasutama hakatud. 

"Moskva oblasti territooriumil on maatükid, mille aktiivsed ettevõtjad välja ostavad ja seejärel midagi rohkem meeldivat ootama jätavad, et kui hind tõuseb, maa kasumiga maha müüa või tahavad nad maale midagi ehitada, kuid raha parasjagu pole," rääkis uudisteagentuurile Interfaks Moskva oblastivalitsuse asejuht Nikolai Pištšev.

Omavalitsusjuhte häirib, et spekulantide kokku ostetud maa kasvab kõrget rohtu täis ja muutub tuleohtlikuks, lisaks levivad sealt ümberkaudsetele ülesharitud põldudele umbrohuseemned.

Kinnisvaraomanikke on mõeldud kinnistuste äravõtmise ja mahamüümise kõrval korrale kutsuda ka hiigeltrahvidega, mis muudaksid hooldamata kinnistu omamise mõttetuks. Paljude selliste kinnistute omanikud ei asugi Venemaal, vaid elavad raja taga.

2011. aastal on Moskva ümbruskonna kinnistutega toimunud vähe ostu-müügitehinguid. 65% maast on põllumajandusmaa. Traditsiooniliselt on maa kõige kallim Rubljovkas, kus hektari eest küsitakse keskmiselt 14 500 dollarit. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688