4. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaare Soojus: lihthankega väldime Faciote kokkutulekut

Kuressaare Soojuse kombijaama üldehituse hanke protsess saadeti ekspertiisi, kuna üks nõukogu liige, ehitusfirma Primus PR juht Priit Riim seadis kahtluse alla hanke läbiviimise vastavuse seadusele, kirjutab Saarte Hääl.

Priit Riim ütles Saarte Häälele, et tema arvates on rikutud riigihangete seaduse paragrahvi, mis sätestab hanke läbiviimise ja rõhutab muuhulgas vahendite säästlikku kasutamist, õiglast konkurentsi ja läbipaistvust.

1,3 miljoni eurose kombijaama üldehituse hanke teade avaldati Kuressaare Soojuse kodulehel vaid väikese nupuna. Hankele registreerus viis firmat, nendest kaks Saaremaalt (Kuressaare Ehitus ja Tesman)  ning mitmed kohalikud ehitusfirmad kinnitasid, et pole hankest kuulnudki. 

Riim tegi hanke väljakuulutanud soojafirma juhatusele ettepaneku hange tühistada ja kuulutada välja uus avalik hange, kuid see ettepanek toetust ei leidnud. Lõpuks otsustas nõukogu saata hanke rahandusministeeriumisse ekspertiisi.

Kuressaare Soojuse nõukogu esimees Rein Kallas märkis, et lihtmenetlusega riigihanke puhul, mida üldehituse hange oma vormi poolest on, ei peagi seda laiemalt välja kuulutama. Ta lisas, et avatud riigihanget ei tehtud seepärast, et kombijaama hange viiakse läbi mitmes etapis, objekt on spetsiifiline ning lihthanke tingimuse on paindlikumad ja annavad hinnaläbirääkimistel rohkem võimalusi.

“Muidu oleks igasugu Faciod kokku tulnud,” tõi Kallas näite alapakkumistega kuulsaks saanud ehitusfirmast ja kinnitas, et hanke tükeldamine oli enne rahandusministeeriumiga kooskõlastatud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785