21. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara alustab tänavu paarisaja uue korteri ehitust

Arco Vara alustab mais 48 korteriga Kodukolde elurajooni uue etapi ehitust ning plaanib sügisel teha algust Tivoli arendusprojektiga, kuhu esimeses etapis kavandatakse kuni 170 korteri ehitust.

Arco Vara arendusdivisjoni juhi Veiko Taevere sõnul alustatakse Kodukolde uue etapiga hiljemalt mai keskel. Uues etapis on ehitusjärgus 48 korterit, mis jaotuvad võrdselt kahe maja vahel. Esimene maja aadressiga Helme 16/2 peaks valmima 2012. aasta mai lõpuks, ning Helme 16/1 peaks olema klientidele üle andmiseks valmis hiljemalt juuliks 2012.  "Pole välistatud, et saame majad valmis ka kiiremini, eeldused selleks on head,“ rääkis Taevere.

Peatselt on üleandmiseks valmis Helme 14 kaks kortermaja, millest üks on välja müüdud ja teisest müüdud üle 75% kortereist. „Keskmine ruutmeetri hind valminud majades on 23 600 krooni, ent tuleb arvestada, et uue etapi korterid saavad olema mõnevõrra kallimad 24 000-26 000 kr/m2,“ märkis Taevere. 

„On fakt, et ehitushinnad on tõusnud. Suurenev rahapakkumine lõpptarbijatele viib valmistoodangu hinnad kõrgemale. Teine turutasemeid mõjutav faktor on valmistoodete piisava pakkumise olemasolu. Hetkel on valminud pakkumist kõikidele tarbijasegmentidele vähe. Masu mõju on jätkuv ning ülepakkumist veel ei ole,“ selgitas ta.

Sügisel peaksid ehitustööd minema käima ka Narva mnt 67 asuvas Tivoli arenduses, projekteerimistööd juba käivad. Mullu läbiviidud arhitektuurikonkursi tulemusel valiti arhitektiks Brunow Maunula Soomest. Esimeses etapis ehitatakse kuni 170 korterit ning esimesed korterid valmivad plaanikohaselt 2012. aasta kolmandas kvartalis.

Kontserni tütarettevõte Arco Investeeringud AS võõrandas Tivoli arendusprojekti kinnistud oma tütarettevõttele Tivoli Arendus OÜ, mille 50% osalus võõrandati International Invest Project OÜ-le, teatas Arco Vara märtsis. International Invest Project OÜ-st kuulub 80% Vene Föderatsiooni kodanikule Natalia Levinale. Tehingute tulemusena tagastas Arco Investeeringute AS SEB Pangale kogu Tivoli projekti maa soetamiseks võetud 5,4 miljoni eurot suuruse pangalaenu. Partneri kaasamisega sai ettevõte elamurajooni ehitamiseks täiendavaid rahalisi vahendeid 6 miljonit eurot.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785