15. aprill 2011

Ühing: maavarade kaevandamine pole heaperemehelik

Kodanikuliikumine Eesti Maavarade Ühing ei ole rahul valitsuse kinnitatud ehitusmaavarade riikliku arengukavaga aastateks 2011-2020 ning on esitanud hagi selle vaidlustamiseks.

Eesti Maavarade Ühingu juhatuse liige Mihkel Pukk rääkis ETV saates "Terevisioon", et ühingut ei ole piisavalt kaasatud arengukava koostamisse ning selle tulemusena ei ole kava saanud nii hea, kui oleks võinud saada.

Ühingu hinnangul ei ole mitmes kohas üle Eesti maavarade kaevandamine korraldatud heaperemehelikult ning on mitmeid vajakajäämisi. "Näited on kasvõi need, et ühes külas mitu erinevat karjääri, ühel mehel ja teisel mehel," lisas Pukk.

Ta selgitas, et riik peaks suunama maavarade kasutust sel kombel, et ennekõike võetaks kasutusele need ressursid, mida on mõistlik kasutada ja jätta reservi need ressursid, mida pole nii mõistlik kasutada.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688