13. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus määras pankrotiavaldusega viivitanud ehitusfirmale karistuse

Kuressaare kohtumajas mõisteti eile rahaline karistus kahele ehitusfirma OÜ Denarek juhatuse liikmele, kes jätsid pankrotiavalduse õigel ajal esitamata ja lasid firma kohustustel kasvada üle viie miljoni krooni.

Denareki juhatuse liikmed Viljar ja Martin tunnistati kuriteos süüdi ning Viljaril tuleb aasta jooksul riigituludesse maksta 554 eurot ja 40 senti ning Martinil kümne kuu jooksul tasuda 448 eurot. Mõlemal mehel tuleb lisaks maksta 417,3 eurot sundraha ja hüvitada riigi õigusabiga seonduvad kulud, kirjutab Saarte Hääl.

Seaduse järgi on ettevõtte juhatuse liikmed kohustatud 20 päeva jooksul pankrotiavalduse esitama, kui firma muutub maksejõuetuks ja see seisund ei ole ajutine. Viimase majandusaasta aruande, kus ilmnes juba 600 000 krooni ulatuses kohustusi, esitas Denarek 2005. aasta lõpus. Makseraskustes olev ettevõte jätkas majandustegevust veel kaks aastat, esitades ka käibearuande. 2008. aastal firma tegevus soikus, ent ka siis ei reageerinud juhatuse liikmed pankrotiavaldusega.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785