13. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtutäitur pani müüki AS Järle kinnistud

Kohtutäitur Risto Sepp pani eelmisel nädalal avalikule suulisele enampakkumisele pagaritoodete valmistaja AS Järle kaks kinnistut Jõhvis ja Kiviõlis, alghinnaks kokku pea 192 000 eurot (3 miljonit krooni).

Enampakkumisel on Jõhvi linnas aadressil Narva mnt 36 asuv 1223-ruutmeetrine tootmismaa ja Kiviõli linnas aadressil Soo 10 asuv 8967-ruutmeetrine tootmismaa. Mõlema kinnistu alghind on 95 867,47 eurot ehk 1,5 miljonit krooni.  Enampakkumised toimuvad 26. aprillil.

Kinnistutele on seatud 13 miljoni kroonine hüpoteek Westlink OÜ kasuks. Kiviõli kinnistut koormab lisaks ka 300 000 kroonine hüpoteek 10% aastaintressiga ja kõrvalnõuetega summas 480 000 krooni.

Oliver Kruuda kontrollitavale ASile Luterma kuuluv pagariettevõte AS Järle lõpetas uue aasta alguses majandusraskuste tõttu tootmise ning valmistoodete väljastamise. Luterma ajutine pankrotihaldur kinnitas kolm nädalat tagasi, et ettevõtte pankrot on vältimatu ning Lutermale pole enam jäänud likviidseid varasid. 

Kraavile esitatud paberite järgi on Lutermal varasid ligi 53 miljonit eurot, kuid sellest 40 miljonit moodustab nõue pankrotis Alta Foodsi vastu, kust sellises mahus raha saada on ebareaalne.  Samuti kuulub Lutermale tütarfirma REC Varad, mille osas on käimas saneerimismenetlus.

Luterma pankrotti nõuavad Tartu Veevärk ja Swedbank, Harju maakohus langetab otsuse 19. aprillil.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785