1. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS uuendas kooli- ja büroohoonete tehnilisi nõudeid

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) uuendas põhjalikult juhendmaterjali „Tehnilised nõuded kooli- ja büroohoonetele“, mille eesmärk on võimalikult täpselt määratleda kooli- ja büroohoonete projekteerimise ja ehitamise põhimõtted ning kasutatavatele materjalidele, süsteemidele ja seadmetele esitatavad tehnilised nõuded.

RKASi ehitusjuhtimisosakonna juhataja Igor Gerasenkovi sõnul on ettevõtte pikaajalisele kogemusele tuginedes välja töötatud juhendis detailsemalt käsitletud büroo- ja koolihoonete rajamist. „Büroohoonete all peame silmas kõiki hooneid, kus tehakse nn. kontoritööd, sealhulgas näiteks kohtuhooned, politsei- ja päästehooned jms,“ selgitas Gerasenkov.

Juhendis esitatud üldpõhimõtteid ja nõudeid tuleks rakendada kõikide ühiskondlike hoonete projekteerimisel ja ehitamisel, kus tööde tellijaks ja/või korraldajaks on RKAS. „Soovime tagada maksimaalse energiatõhususe ja parima töökeskkonna ning seega on juhendis mitmed nõuded rangemad võrreldes kehtivates õigusaktides kehtestatud miinimumnõuetega,“ lisas Gerasenkov.

Gerasenkov juhtis tähelepanu asjaolule, et kuna õigusaktid muutuvad pidevalt ja väga kiiresti, siis täiendatakse jooksvalt ka juhendmaterjali „Kuivõrd selle eesmärgiks ei ole koondada projekteerimise ja ehitamise valdkonnas kehtivaid õigusakte, tuleb tööde teostamisel vajadusel täiendavalt järgida ka õigusaktide nõudeid, sh juhul, kui juhend ei ole vastavas osas õigusaktidega veel kooskõlla viidud või kui juhendis esineb vastuolusid õigusaktides sätestatuga,“ selgitas ta.

Juhendiga saab tutvuda RKASi koduleheküljel .

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785