31. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänavaauke parandatud tänavu 5000 ruutmeetri ulatuses     

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul alustati tänavu löökaukude remondiga juba jaanuaris. Avariiobjektide asfaltseguga täitmisega tegeleb ööpäevaringselt kaks brigaadi ning nädalavahetuse kolm Tallinna Teede AS brigaadi.

„Käesoleval aastal alustati külmakahjustustest tekkinud ohtlike löökaukude remondiga juba jaanuari keskel ja Tallinna Teede AS informatsiooni kohaselt on sel aastal kevad- talviseid auguparandusi tehtud juba rohkem kui 5000 ruutmeetri ulatuses,“ lisas ütles Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Tänavate hooldusremondiks on Tallinna eelarves sel aastal kokku 3,4 miljonit eurot.

Tallinnas saavad linnakodanikud teatada ohtlikest löökaukudest telefonile 1345 ja sealt antakse informatsioon operatiivselt edasi remondifirmale.

„Kui löökauku ei ole kohe võimalik remontida, siis märgistatakse koht hoiatava liiklusmärgiga ja remonditakse vastavalt tööde graafikule." ütles Tallinna Teede AS teehoiu direktor Sergei Kulakov. „Lisaks on pidevalt töös brigaad, kes remondib kivisillutiste äravajumisi vanalinnas ning valves on ka paakauto võimalike kevadiste veekogunemiste kiireks likvideerimiseks.“

Sel aastal on Aasa sõnul tegemist eriti karmi talvega ning ka teede lagunemine on intensiivsem kui varasematel aastatel. „Näiteks eelmisel talvel kestis külmaperiood 92 päeva ja selleset tingituna toimus teekatete lagunemine suhteliselt lühikese perioodi jooksul ning löökaukude remonti talvise asfaltbetooniga alustati möödunud aasta alles märtsi teises pooles,“ märkis ta.

Varemate aastate kogemused näitavad, et aprilli teises pooles, kui ööpäeva keskmine õhutemperatuur tõuseb üle pluss viie kraadi, käivituvad ka asfalditehased. Asfalditehastest tuleva asfaltbetooniga teede remontimine on tunduvalt odavam ja efektiivsem kui talvise kuumseguga avariiremondi tegemine. Siis alustatakse ka pikiroobaste likvideerimist ja uute ülekatete rajamist.  

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785