Autor: Katre Pilvinski • 23. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aak: viimased 10 aastat pole korruptsioon mind seganud

Mind ei ole korruptsioon seganud viimased kümme aastat, kuid viimastel aastatel on Tallinna linna haldussuutlikkus vähenenud, märkis NCC Ehituse juht Toomas Aak.

"Kui võrrelda 1990ndate algusega, siis on Eestis kindlasti korruptsioon vähenenud. Samal ajal viimased kümme aastat pole mina isiklikult tundnud korruptsioonisurvet," sõnas Aak ja lisas, et selles suhtes ta ei oska öelda, kas on midagi muutunud.

Technopolise kontserni juhatuse esimees Keith Silverang ütles intervjuus Äripäevale, et korruptsioon on Eestis probleem. "See on küll varasemaga võrreldes vähenenud, kuid ei ole kadunud," sõnas ta.

Toomas Aak sõnas, et Technopolis kavatseb tegutseda Ülemiste taga, mis kuulub Tallinna linna mõjupiirkonda. "Seda võib öelda, et Tallinna linnas on läinud protsessid oluliselt aeglasemaks, kui need olid 2-3 aastat tagasi," sõnas ta.

"Ma ei usu, et seal on seos korruptsiooniga – vähemalt mul puuduvad andmed. Kuid ma ei tea miks on nende haldussuutlikkus vähenenud ja miks asjad enam ei liigu, eriti linnaplaneerimise ametis," nentis Aak.

Intervjuud Keith Silverangiga saab lugeda homsest Äripäevast.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785