21. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ülikooli uus hoone sai nurgakivi

Reedel sai nurgakivi Tallinna Ülikooli uus teadus- ja õppehoone, mis valmib 2012. aasta esimeses pooles.

Aadressile Narva mnt 27/29 valmib 6-korruseline valgusküllane Silva-nimeline teadus- ja õppehoone, mis ühendab ülikooli Narva maanteel asuva hoonetekompleksi tervikuks. Ehitustööde tulemusena kaasajastatakse ja lisandub uut pinda  üle 12 000 ruutmeetri.

Projekti kogumaksumus on ligikaudu 12 miljonit eurot, millest 6,4 miljonit eurot kaetakse Euroopa Liidu struktuurifondidest, ülejäänud ülikooli omavahenditest.

Hoone arhitektuurilise lahenduse väljatöötaja on Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk OÜ, ehitustöid teostab AS Oma Ehitaja.

Tallinna Ülikooli rektori Rein Raua sõnul on ülikool on väga lühikese aja jooksul teinud suure sisulise hüppe ning on ammu aeg, et see ka vormiliselt näha oleks. "Kui Silva hoone saab kaasaegsete nõuete järgi ümber ehitatud, on enamusel meie ülikooli õpetlastel töötingimused, mis on ühe Euroopa pealinnas asuva ülikooli väärilised," sõnas Raud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785