Autor: Alyona Stadnik • 18. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusinseneri motiveerib professionaalne areng

E-Betoonelemendi turundusdirektor Mart Arro ei ole oma ettevõtte loomist alustanud, kuna rahvusvaheline ettevõte pakub piisavalt väljakutseid.

"Olen ehitusinsener ja minu jaoks on oluline võimalus töötada rahvusvahelises ettevõttes, saada väga head erialast kogemust, olla kursis ehitusvaldkonnas toimuvate uuendustega," kommenteeris Arro oma valikut mitte olla eraettevõtja.

Arro sõnul motiveerib teda just professionaalne areng, mida töö rahvusvaheline ettevõte pakub. "Näiteks 2009. aastal oli mul võimalus viibida Hispaanias Madriidis asuvas sõsarettevõttes, kus tegelesin monteeritavast betoonist tuulegeneraatorite postidega. Seda kogemust Eestist ei saa," rääkis Arro.

Arro ei välista võimalust, et kunagi tulevikus tahab ta alustada oma ettevõtet. „Kindlasti tuleb selline hetk, kus ma tunnen, et eraettevõtlus on see, kus tahan tegutseda. Praegu on aga väljakutsed suures organisatsioonis väga huvitavad,“ nentis ta.

Ettevõtte E-Betoonelement on rahvusvaheline ettevõtte, mis põhineb 100% väliskapitalil. Emafirma on Consolis OY, mis tegutseb 25 riigis ning omab 130 tehast.

Eurostati uuringute järgi on eestlaste huvi ettevõtlusega alustamise vastu viimastel aastatel oluliselt kahanenud  Kui 2007. aastal oli Eestis oma äriga raha teenivaid inimesi või peatselt ettevõtlusega alustada plaanijaid 22%, mida oli rohkem kui üheski teises Euroopa Liidu riigis, siis 2009. aastaks oli see arv 13%. 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785