16. märts 2011

Palkehitistel uued standardid

Eesti Puitmajaliit kinnitas 10. märtsil standardid palkehitistele, mis tagavad liitu kuuluvate puitmajatootjate kvaliteetsema toodangu ning annavad kliendile kindluse professionaalse palkmajatootja valikul.

Standardid on soovituslikeks miinimumnõueteks Eestis toodetavatele köetavatele palkehitistele. Seejuures on standardid kasutatavad nii käsitööna valmistavatele kui ka seadmetel toodetavatele massiivpalkidest ja liimpalkidest ehitistele ning kehtivad ehitise üleandmise hetkel.

„Standardite väljatöötamise protsess algatati Eesti Puitmajaliidus eesmärgiga luua klientidele ja tootjatele ühtne alus, millest palkmajade tootmisel juhinduda. Ehitusseaduses palkmajade spetsiifikat ei käsitleta, mistõttu oli selge vajadus taolise dokumendi väljatöötamise järgi. Palkmajade tootjaid on Eestis väga erinevaid, mistõttu leidub turul ka väga erineva kvaliteediga toodangut. Standardite väljatöötamisega teeme me esimese sammu kvaliteedinõuete ühtlustamise suunal Eestis,“ sõnas Eesti puitmajaklastri juht Elari Kivisoo.

Kvaliteedistandardiga on järgmises etapis kavas dialoogi alustamine Eesti Standardikeskusega, et algatada väljatöötatud miinimumnõuete alusel standardimisprotsess muutmaks standard Eestis üldkasutatavaks.

Eesti Puitmajaliidu standardid palkehitistele on koostatud Eesti Puitmajaliidu, Eesti Puitmajaliitu kuuluvate ettevõtete, Eesti Maaülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli koostööna.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688